Mainokset
Blogeja

Mutsi ragee ja pizza-patongit

Riivattu Joulunaika. Pitäisi päättää miten pyhät jaetaan isovanhempien kesken ja kuka ostaa mitäkin. Ei puhettakaan, että joulun voisi viettää vieläkään omassa kodissa tai olla ostamatta mitään. Kaikkia pitää miellyttää ja se ”leppoisan” joulutunnelman luomisen ahdistus nousee kurkkuun kuin yskä runonlausuntaillassa.

Piparkakkutalon tekemisestäkin voi saada aikaan riidan. Koristeisiin uhrattiin liikaa rahaa, uunista tulee ulos isompia palasia, kuin sinne laitettiin, pihassa ei olekkaan tarpeeksi tilaa lammasfarmille ja helvetinliekkejäkin kuumempi sula sokeri polttaa mieheni sormet. Näiden ongelmien lisäksi pienet duunarit syövät koko ajan kuormasta. Piparkakkutalon ongelmat ovat siis täysin samoja kuin omakotitalon remontoijien keskimääräiset dilemmat.

Lapset kokosivat jäätävät leikekirjat täynnä hervottomia toivomuksia Joulupukille. Kun todettiin tiukkoina miehen kanssa, ettei näin järjetöntä määrää kalliita lahjoja voi olettaa saavansa, lapset kiljuivat meille, että ”miks te rageette? Joulupukkihan ne maksaa!!”

Delegoitiin ja lähetettiin leikekirjat anopeille.

GetFileAttachment-4

Tällä viikolla käydään etsimässä aarteita jokapuolella Nurmijärveä. On pengottavia vinttejä ja arvioitavia kuolinpesiä. Isoja aarteiden löytämis mahdollisuuksia. Poiketkaa katsomaan paikanpäällä tai verkkokaupassa, jos vaikka meiltä löytyisi puuttuvat joululahjat 🙂

GetFileAttachment-5

Ylenpalttista joulunajan stressiä saan itse helpotettua urheilemalla, maalaamalla ja myös nautiskelulla. Tehtiin maistuvan Brewdog kaljan kylkiäisiksi tällaiset pizza-patongit, joiden salaisuus piilee juustokastikkeessa, joka levitettiin patonkien päälle ennen muiden täytteiden laittamista.

Juustokastike:

3 dl maitoa

100g cheddaria

100g edamia

2 tl currya

1 kynsi valkosipulia hienoksi hakattuna

1 tl maizenaa

suolaa

Sulata kattilassa miedolla lämmöllä maidon sekaan raastetut juustot ja makuaineet. Anna kastikkeen paksuuntua ja  tarkista suolaisuutta. Kun kastike on sopivan tasaista ja juustoista, levitä se patongin puolikkaiden päälle ja asettele muut pizza-täytteet juustokastikkeen päälle.

Paista uunissa ja nauti 🙂

GetFileAttachment-1

 

Mainokset
About tubettini (182 Articles)
Olen 37 vuotta nuori, kokki, yrittäjä, äiti, vaimo ja nyt siis myös blogisti ;) Kaikki nuo yllämainitut ovat muokanneet minusta sen mitä nyt olen. Kyyninen, itsekeskeinen, väsynyt, tarkkanäköinen ja hauska aina väärällä hetkellä. Tämä on blogi missä kerron asiat kuten ne itse näen, liittyen elämän kaikkiin alueisiin, mutta lähinnä kuitenkin ruokaan. Olen suomalainen parhaassa iässä ja aikamoinen pastanjauhaja ;) Tervetuloa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: