Mainokset
Blogeja

Peuran sisäpaisti ja punajuurilisuke

Peura on hiivatin kallista ostaa, onneksi mulla on kuitenkin anoppi, jolta peuran sisäpaistin sain.

Sisäpaisti

Laita sisäpaisti (noin 1,5kg) uunivuokaan ja hiero käsin sen pintaan garam masalaa, kanelia, timjamia, suolaa ja pippuria. Nyt älä pelkää mausteiden kanssa! Kaada vuokaa puolisen litraa glögiä ja punaviiniä par desiä(jos kaapista löytyy, ei o pakko), ja peitä vuoka foliolla. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa puolitoista-kaksi tuntia.

Kastike ja punajuurilisuke

Ota kattila liedelle ja pilko kolme kypsää punajuurta lohkoiksi sen pohjalle. Pilko myös kaksi keltasipulia ohuina lohkoina mukaan. Kuullottele voi nokareen kanssa, kunnes havaitset sipuleissa kypsymistä. lisää suolaa, siirappia, mustaapippuria, 1/2 dl mustaherukkahilloa ja 1 dl cokista.

GetFileAttachment-4

Siivilöi punajuuri-sipuli-lisuke tarjoiluastiaan odottamaan ja jatka kastikepohjaa kaatamalla joukkoon 2 dl punaviiniä. Anna kastikkeen tiivistyä liedellä hieman ja sekoita joukkoon Creme Bonjour valkosipuli & yrtit- purkista noin 100 g. Sekoita vispilällä kastike tasaiseksi ja odota paistin valmistumista. Kun paisti on valmis leikattavaksi lisää nestettä uunivuoasta kastikkeen joukkoon.

GetFileAttachment-8

Tarjoile peura kastikkeen, lisukkeen ja vaikka perinteisen voi-muusin kera 🙂

Tässä on joitakin kuvia maalaamistani bambeista. Niitäkin voi ihastella liikkeessämme Rajamäen Aarre ,Urttilantie 1 05200 Rajamäki. Tänäänkin liike on auki kello 12.00-20.00 illalla. Ehdit varmasti paikanpäälle, vaikka olisit peurametsällä 😉

 

Mainokset
About tubettini (182 Articles)
Olen 37 vuotta nuori, kokki, yrittäjä, äiti, vaimo ja nyt siis myös blogisti ;) Kaikki nuo yllämainitut ovat muokanneet minusta sen mitä nyt olen. Kyyninen, itsekeskeinen, väsynyt, tarkkanäköinen ja hauska aina väärällä hetkellä. Tämä on blogi missä kerron asiat kuten ne itse näen, liittyen elämän kaikkiin alueisiin, mutta lähinnä kuitenkin ruokaan. Olen suomalainen parhaassa iässä ja aikamoinen pastanjauhaja ;) Tervetuloa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: