Mainokset
Blogeja

Kun veljeni Finlandian voitti

Aah ihana suorasukainen anoppini! Kun palkinnon jaosta oli kulunut noin tunnin verran anoppi soitti minulle vain kysyäkseen miltä nyt tuntuu, kun veli on kuuluisampi kuin minä, että vituttaako?

Minun lukuisiin paheisiini kuuluu äkkipikaisuuden, kärkevyyden ja loputtoman taisteluvimmani lisäksi kärsimättömyys. Haluan saada kaiken ja heti. Ravintola-alalla nopeudesta on ollut hyötyäkin, mutta pääosin kärsimättömyys aiheuttaa vaan ongelmia ja ahdistusta. Odottaminen vie hengen ja hartaudella harkitseminen ei kuulu sanavarastoon. Miten saman perheen sisällä voikaan olla valtavia ääripäitä? Veljelleni Mikael Holmalle ojennettiin viime keskiviikkona Finlandia-kädentaito palkinto.

GetFileAttachment

Suunnattomalla onnella ja ylpeydellä patsastelen nyt veljeni suosion siivellä, sillä onhan yrityksemme Rajamäen Aarre myös yhteistyökumppani Restaurointi Mikael Holman kanssa. Vanhan arvohuonekalun osto on viisas teko, joka vähintäänkin säilyttää ostohintansa läpi vuosien ja se on muuten ominaisuus jota huonekalujättien laajat valikoimat hauskoine tuotenimineen eivät pidä sisällään;) Näin bloginkin muodossa siis onnittelen rakasta veljeäni voitosta! Minä ainakin ajattelen niin, että ilman Mikaelin kaltaisia kädentaito-velhoja, vanhojen tavaroiden ja antiikkiliikkeiden pitäjiä satavuotiaasta suomesta puuttuisi ne satavuotiaat esineet tyystin. Tilalla olisi vain helvetisti lack-hyllyjä.

Teimme viikolla hieman morning gloryn kaltaista paistosta, joka oli side kick hahmo tälle aivan käsittämättömällä makkara-leivälle, jota lapset halusivat välttämättä.

Paistoksessa oli punasipulia, valkosipulia, vihreitä papuja, inkivääriä, kirsikkatomaatteja, herkkusieniä, tuoretta chiliä, broccolineja, soijaa, fariinisokeria, sweetchiliä, chilihiutaleita ja kuivattuja limen lehtiä. Tärkeätä paistoksessa on se, ettei kasviksia kypsytä liikaa. Napakkuus, erilaisten makujen sinfonia ja värien hehku saavat kaikki aistit hereille.

Loppuviikon ruoka osoittaakin sitten juuri sen äkkipikaisuuden. Sen, kun ei jaksa mennä kauppaan vaan keksii vaikka väkisin syötävän, jotta se vaan tulisi valmiiksi nopeasti. Hyvää tuli tietenkin, mutta täysin tuurilla nimittäin taito meillä on siinä luovuudessa 🙂 Loppuviikosta paistos löysi itsensä siis pilkottuna pitsan päällä.

GetFileAttachment-3

 

 

 

Mainokset
About tubettini (182 Articles)
Olen 37 vuotta nuori, kokki, yrittäjä, äiti, vaimo ja nyt siis myös blogisti ;) Kaikki nuo yllämainitut ovat muokanneet minusta sen mitä nyt olen. Kyyninen, itsekeskeinen, väsynyt, tarkkanäköinen ja hauska aina väärällä hetkellä. Tämä on blogi missä kerron asiat kuten ne itse näen, liittyen elämän kaikkiin alueisiin, mutta lähinnä kuitenkin ruokaan. Olen suomalainen parhaassa iässä ja aikamoinen pastanjauhaja ;) Tervetuloa :)

1 Comment on Kun veljeni Finlandian voitti

 1. Piru vieköön. Katselimme Marjan kanssa Master Chefiä. Muistamme kivat ja maukkaat lounaat.
  Kavereiile kivoin juttu oli se ”pässinkivekset” listan ulkopuolelta.
  Hyvinkää kaipaa edelleen kunnon ruokapaikkaa, mutta taitaa olla turhaa odotusta. Spa Sveitsi eli 70-lvulta tuttu entinen Rantasipi ei taida toimia uudistettunakaan.
  Toki leffatarjonta Bio Rexin myötä koheni.
  Terveisin Pertti ja Marja V.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: