Mainokset
Blogeja

Tubettini kokkaa ja kuntoilee :) 11/2017

Sipulikeitto, joka pitää vampyyrit loitolla 😉

Sipulin terveysvaikutukset ovat huimat. Vastustuskyky paranee valkosipulia syödessä ja jos flunssa on jo ehtinyt iskeä, sipulimaidon apu on verraton 😉 Ihan tieteellisissäkin tutkimuksissa on osoitettu sipulin vaikuttavan kolesterolitasoon, immuunijärjestelmän vahvistamiseen sekä ehkäisemään monenmoisten kansansairauksien kehittymistä.

GetFileAttachment-5

Ruokaan, kastikkeisiin ja keittoihin sipuli tuo syvyyttä ja sielua. Ruoanvalmistus ainakin minulla alkaa yleensä aina sipulinkuorimisesta ja pilkkomisesta. Anoppia tämä keitto ei pidä loitolla, päinvastoin. Makean umamisen keiton tuoksu kutsuu kaikki paikalle 🙂

Tubettinin sipulikeitto neljälle:

6 isoa keltasipulia

4 valkosipulinkynttä

2 rkl timjamia

1 rkl rosmariinia

2 tl mustaapippuria

1 tl cayennepippuria

1,5 dl fariinisokeria

1 dl rypsiöljyä

2kpl kasvisliemikuutiota

suolaa

2 l vettä

2 rkl maizenaa sekoitettuna desiin vettä

Kuori, halkaise ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullottele sipulia fariinisokerin kera niin, että se saa väriä, mutta ei pala. Lisää hienonnetut valkosipulit, mausteet, ja vesi. Heitä joukkoon myös kasvisliemikuutiot ja suolaa oman makusi mukaan. Pieni määrä maizenaa tekee liemestä hieman paksumpaa ja siksi itse laitan sitä myös sipulikeittoon, vaikkei se oikeaoppisesti sinne kuuluisikaan. Anna keiton hautua rauhassa noin 45 minuuttia.

GetFileAttachment-4

Sipulikeiton voi tarjoilla sellaisenaan tuoreen leivän kera. Kaunis esillepano tulee nostelemalla keittoa annoskippoihin, laittamalla vaalean leipäsiivun juustoraasteen kera keiton päälle ja kuorruttamalla muutaman minuutin uunissa.

Sipulikeitto on lajissaan paras myös siksi, että jos keittoa jää, se on erinomainen pohja vaikka pastakastikkeelle tai vaikka liemeksi pitkään haudutettavan lihan ympärille.

GetFileAttachment-1

 

Mainokset
About tubettini (182 Articles)
Olen 37 vuotta nuori, kokki, yrittäjä, äiti, vaimo ja nyt siis myös blogisti ;) Kaikki nuo yllämainitut ovat muokanneet minusta sen mitä nyt olen. Kyyninen, itsekeskeinen, väsynyt, tarkkanäköinen ja hauska aina väärällä hetkellä. Tämä on blogi missä kerron asiat kuten ne itse näen, liittyen elämän kaikkiin alueisiin, mutta lähinnä kuitenkin ruokaan. Olen suomalainen parhaassa iässä ja aikamoinen pastanjauhaja ;) Tervetuloa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: