Mainokset
Blogeja

Trendikästä puuroa ja epäonnistunut viikon keitto ;)

Että voi sellaiset ihmiset ärsyttää, joiden pitää jakaa heti sosiaalisessa mediassa jos ne on siivonneet, liikkuneet tai heittäytyneet dieetille. Taputuksia selkäänkö siinä kaivataan? Siivoamiset ja liikkumiset pitäis kuulua kaikkien normaalitoimintoihin. Dieettivemppuilijat ovat vielä päättömämpiä. Ainaista huomiota vailla. Kaikenlaisia raaka-kakkuja, raaka-mustekaloja ja raaka-aineita tulee joka tuutista. Trendi-pöperöitä, jotka on samat vanhat jutut vaan uusissa vaatteissa. Vouhottajien retostelut omalla erinomaisuudellaan päättyvät aina nolosti. Tämän viikon perusteella taidan kuulua itsekin samaan joukkoon. Ollaan yritetty liikkua, vähentää vehnää, säästää rahaa ja kaiken lisäksi siivottu niin vimmatusti. Olen lähes sataprosenttisen varma, että minunkin tieni päätyy viimeistään viikonloppuna kultaisten kaarien-ravintolaketjussa vierailuun 😉

Alla olevalla videolla kerron tuorepuurosta. Videolla ei tule mainittua sitä, että se laitettiin edellisiltana jääkaappiin tekeytymään.

GetFileAttachment-3

Aikaisemmassa elämässä, kun oltiin vielä ravintoloitsijoita ei syöty itse mitään ennen kello kuutta. Siihen asti taisteltiin kahvin ja karkkien avulla. Varjopuolet piili hermojenmenetyksinä, työtapaturmina ja huimauskohtauksina aina lounas-serviisin ollessa kuumimmillaan. Nyt, kun yrittäminen Rajamäen Aarteessa on aivan erilaista, ollaan popsittu aamupalat ja lounaatkin. Pelottaa oikein, että mihin tämä johtaa. Säästämisen osalta tein alkuviikosta jättimäisen määrän kanakeittoa. Keiton tarkoitus oli nauttia arkena vähän kevyempää ruokaa ja saada se riittämään pitkälle viikkoa. Epäonnistuminen tapahtui siinä, että siitä tuli liian hyvää ja perhe lapioi sen suuhunsa päivässä.

Liian hyvä kanakeitto

5 kpl kananreisiä

3 porkkanaa

4 isoa keltasipulia

1 prk ananasmurskaa

150 g kypsiä linssejä 

150 g kidneypapuja

3 valkosipulinkynttä

200 g tomaattimurskaa

2 prk kookosmaitoa

2 rkl currya

1 rkl garammasalaa

2 rkl paprikajauhetta

suolaa oman maun mukaan

2 rkl fariinisokeria

1 dl sweetchiliä

Aloita kypsentämällä koipireidet uunissa leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä kypsiksi. Jäähdyttyään revi lihat kippoon myöhempää keittoon lisäämistä varten.

Valitse tarpeeksi iso kattila ja lorauta hieman öljyä kattilan pohjalle. Kuullottele porkkanat, sipulit, valkosipulit, muutama teelusikallinen suolaa ja mausteet.  Lisää tomaattipyre ja sweetchili. Kaada noin pari litraa vettä kattilaan ja anna keiton kiehua  muutama minuutti.

Lisää nyt keittoon ananas, linssit, pavut ja revityt kananlihat. Anna keiton olla kiehuvaa tässä vaiheessa. Aivan viimeiseksi tyhjennä kookosmaito-tölkit keittoon, sekoita ja maista.

GetFileAttachment-1

Antautukaa houkutuksille ja olkoon voima kanssanne 😉

 

Mainokset
About tubettini (182 Articles)
Olen 37 vuotta nuori, kokki, yrittäjä, äiti, vaimo ja nyt siis myös blogisti ;) Kaikki nuo yllämainitut ovat muokanneet minusta sen mitä nyt olen. Kyyninen, itsekeskeinen, väsynyt, tarkkanäköinen ja hauska aina väärällä hetkellä. Tämä on blogi missä kerron asiat kuten ne itse näen, liittyen elämän kaikkiin alueisiin, mutta lähinnä kuitenkin ruokaan. Olen suomalainen parhaassa iässä ja aikamoinen pastanjauhaja ;) Tervetuloa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: