Mainokset
Blogeja

Kamalia kanttarelleja ja turhanpäiväistä haikailua

Käytiin mökillä pyörähtämässä. Ajomatka meni hyvin, joskin takapenkillä tirpat tuijotti Oggya ja torakoita ja etupenkillä ajajalla oli lätkämatsi omalla puhelimen näytöllään ja minä selailin instagramia. Kysyin sitten ääneen, että onko meillä autopilotti täs autossa kun ei siihen ajamiseen ainakaan kukaan keskity. Mini-riita ja taas jatkettiin.

Mökillä odotti valtava lyhtyjen ja kynttilöiden meri, jonka vaari oli rakentanut valaisemaan sysipimeää syysyötä. Purettiin kamat, herkuteltiin juusto-hilloleivillä ja saunottiin.

Lauantai aamuna duunit jaettiin osaamisten mukaan, eli uurastamaan minä, mieheni ja vaari. Kanttarellimetsään mummo ja muksut. Muksut tosin painottivat etteivät aio syödä kanttarelleja, koska ne ovat kaikista kamalampia. Kiva.

 

Välissä juotiin espressot hunajalla ja cantuccini-keksien kera.

Löysin yhdeksän vuotta sitten otetun valokuvan minusta ja veljestäni. Katsoin kuvaa ja ajattelin, että julman epäreilua.Vuosien saatossa miehet vain saavat kaikkea lisää. Esimerkiksi hän on nykyään miehekkäämpi, aikuisempi, ja itsevarmempi. Minä taas olen menettänyt kaiken: tissit, hermot, sileän ja rypyttömän ihon..

GetFileAttachment-9

Toisaalta olen esimerkiksi saanut anopin. Jep, anopin jota ilman minulla ei olisi ihon ja ryppyjen peittävää voidetta, ihanan miehen ja hölmöt lapset. Jiihaa elämä 🙂

Vene vedettiin maalle, trampoliini purettiin, turhat pienet puut ja pensaat kaadettiin ja maasto siivottiin syys-teloille.

Automatkalla kotiin, kuusivuotiaamme kysyi; ”Onko todella niin, että talvi kestää pidemmän aikaa ja kesä jotain kuusi päivää?”

-”Siltähän se vaikuttaa, mutta nyt on aika ihana syksy. Nautitaan siitä.”

Mummo ja muksutkin onnistuivat sienimetsällä, joten kun pääsimme kotiin kanttarellit muovautuivat piiraaksi.

Jostain syystä lapset on meillä hirvittävän sieni-vastaisia, joten valehtelin, että heidän sieni-lihapiiraassaan sienet ovatkin keitettyjä porkkananpalasia. Syötiin piiras kynttilänvalossa ja täydestä meni 🙂 Lasten mielestä piiras oli ihan kamalan hyvää!

Sieni-lihapiirakka:

n. 400g Kanttarelleja, muutama tatti ja orakas

1 pilkottua fenkolia

2 kynttä valkosipulia

400 g jauhelihaa

provencen yrttejä

suolaa

3 dl kypsää riisiä

3 kananmunaa

180 g yrttituorejuustoa

2 rkl sinappia

2 pkt voitaikinalevyjä

Pilko sienet ja paista niitä ilman rasvaa pannulla, niin että ylimääräiset vedet haihtuu. Heitä pilkotut fenkolit ja ruokalusikallinen voita joukkoon. Pyörittele tovi pannulla ja siirrä toiseen astiaan. Paista jauheliha ja mausta se yrteillä ja suolalla. Yhdistä sienet, fenkolit, jauheliha ja riisit. Sekoita munat, tuorejuusto ja sinappi keskenään ja kaada seos täytteeseen. Kauli puolet voitaikina levyistä yhtenäiseksi levyksi uuninpellille ja kaada täyte sen päälle tasaisesti. Kauli jäljelle jääneet voitaikinalevyt kanneksi piiraan päälle. Painele haarukalla reikiä piiraaseen ja sivele keltuaisella.

Paista uunissa  180 astetta noin 35-40 minuuttia.

Ihanaa syksyä ihmiset 🙂

 

Mainokset
About tubettini (182 Articles)
Olen 37 vuotta nuori, kokki, yrittäjä, äiti, vaimo ja nyt siis myös blogisti ;) Kaikki nuo yllämainitut ovat muokanneet minusta sen mitä nyt olen. Kyyninen, itsekeskeinen, väsynyt, tarkkanäköinen ja hauska aina väärällä hetkellä. Tämä on blogi missä kerron asiat kuten ne itse näen, liittyen elämän kaikkiin alueisiin, mutta lähinnä kuitenkin ruokaan. Olen suomalainen parhaassa iässä ja aikamoinen pastanjauhaja ;) Tervetuloa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: