Mainokset
Blogeja

Pursiseuran rapujuhlat

Meidän pursiseuralla on noin 80 jalkaa. Tähän on laskettu kaikkien jäsenien ja pursikoirien jalat sen lisäksi, että siihen kuuluu kaksi perämoottorivenettä ja yksi veljeni halkaisema soutuvene. Keväällä veljeni omatoimisesti suoritti mökillä puunkaadon, joka kaatuessaan väärään suuntaan halkaisi äitini alumiinisen soutuveneen. Kunnostustyöt soutuveneen kohdalla ovat yhätikin kesken.

Pursiseurallamme on kokoontumistilat. Niissä viihtyvyys ja palvelut ovat pitkälti kiinni pursiseuralaisen riittävästä pukeutumisesta ja omasta aktiivisuudesta.

Pidimme riemulliset rapujuhlat. Rapujuhlien pääosaa näyttelivät läjä rapuja, joita kaikkiaan oli 150 kpl. Tässä ohjetta niille, joilla rapujuhlat ovat vielä edessä:

Näin ravut keitetään:

-Valitse tarpeeksi iso kattila

-Jos sinulla on 50 rapua tarvitset 6 litraa vettä, jos rapuja on 100 vettä tulee olla 9 litraa

-Karkea merisuola tulee mitata vesimäärän mukaan. 40 grammaa merisuolaa yhtä litraa vettä kohden. ( 100 rapua-9 litraa vettä- 3 dl karkeata merisuolaa)

-Sokeria tulee laittaa 2-3 palaa vesilitraa kohden

-Lisää suola ja sokeri kun vesi kiehuu

-Laita aina suurimmat ravut ensimmäisinä kiehuvaan veteen

-Se, joka tykkää tillistä, laittaa kruunutillin varsia ja kukintoja rapujen kera kiehuvaan veteen. Se, että useissa rapuohjeissa sanotaan ettei tilliä voi laittaa liikaa, kertoo juuri sen kuinka turha mauste koko tilli on.

-Rapuja keitetään 8-12 minuuttia riippuen niiden koosta. Keittoaika lasketaan siitä kun viimeksi kaadettujen rapulaisten jälkeen vesi alkaa kiehua jälleen.

-Ravut tulee jäähdyttää esim. vesialtaassa omassa keitinliemessään

-Oikein jäähdytetyt ravut säilyvät viileässä pari vuorokautta

Rapujen kanssa tarjolla oli makeaa persikka salaattia, paahtoleipää, itsetehtyä aiolia, snapsia, valkoviiniä ja roséeta.

Joillakin rapujuhlat saattavat lähteä käsistä

Rapujuhlien jälkeen ravunkuoret heitettiin kompostiin. Mökillä tällainen biomateriaalin hävitystapa on ihan ok, joskin on hyvä jos komposti alue on jollain tapaa suljettu, sillä kun pääsimme takaisin kotiin koiramme oksensi läjän ravunkuoria ruoka-huoneen lattialle.

GetFileAttachment-11

Mainokset
About tubettini (182 Articles)
Olen 37 vuotta nuori, kokki, yrittäjä, äiti, vaimo ja nyt siis myös blogisti ;) Kaikki nuo yllämainitut ovat muokanneet minusta sen mitä nyt olen. Kyyninen, itsekeskeinen, väsynyt, tarkkanäköinen ja hauska aina väärällä hetkellä. Tämä on blogi missä kerron asiat kuten ne itse näen, liittyen elämän kaikkiin alueisiin, mutta lähinnä kuitenkin ruokaan. Olen suomalainen parhaassa iässä ja aikamoinen pastanjauhaja ;) Tervetuloa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: