Mainokset
Blogeja

Hirveä keitto ;)

Tunaroinnin viikko menossa. Tein anopilta saamastani hirvipaistista nyhtöhirveä. Tarkoitus oli kuitenkin valmistaa se ihan köntteinä uunissa, mutta hirvi on niin kuivaa, että vaikka kuinka maut olisivat kohdillaan, niin lopputulos ontuu ilman rasvaa. Niin tapahtui nytkin.

GetFileAttachment

Uuniin laitoin hirven kanssa Rajamäen balsamikastiketta, valkosipulia, aprikoosohilloa, karitsan lihalientä, suolaa, rosmariinia, timjamia, mustaapippuria, persiljaa, purjoa, teryaki kastikketta ja vettä.

Kun hirvi loikkasi uunista ulos kuiva, mutta hyvänmakuinen totuus paljastui.

Ratkaisin tilanteen leikkaamalla hirven pienemmäksi, siivilöimällä liemen sen niskaan ja lisäämällä voita, kanelia, rosmariinia, savupaprikaa, tomaattipyrettä, siirappia ja kermaa.

Tadaa! Nyhtöhirvi oli syntynyt 🙂

Intouduin tekemään myös vihreää voimakeittoa. Kaapissa oli nimittäin lehtikaalia, pinaattia, rosmariinia, persiljaa, salviaa, kesäkurpitsaa, kevätsipulia, valkosipulia, voita ja ruokakermaa. Suurustin keiton maizenalla.

Tämänkin keitoksen suhteen ei mennyt aivan nappiin. Herra Hinttala oli juuri siivonnut keittiön hirvi-kokkailujeni jäljiltä ja pinnat kiiltelivät yhä puhtauttaan. Sanoin lapsille hyvät yöt, kun mieheni lähti viemään lapsia nukkumaan. Keitto oli vaiheessa, jossa seuraavaksi olin poraamassa sen sileämpään muotoon käsiporalla.

Hinttala loi vienosti katseen puhdistamaansa keittiöön ja lähti lasten runokirja kainalossa yläkertaan. Katsoin käsivatkainta ja päätin vaihtaa työvälineen smoothie-sekoittimeen, jonne kaadoin 1/5 keitosta. Virhe! Kuumaa keittoa EI KANNATA KAATAA TEHOSEKOITTIMEEN ja SULKEA HUONOSTI 😦

Hyviäkin asioita valkeni tässä niin ilmeisessä tapahtumasarjassa. Nimittäin, keittiön tapettimme kestävät todella hyvin pyyhkimistä, pistorasioiden sisäpinnoille oli kertynyt muutakin pyyhittävää, koko perheen puhelimien laturit tuli järjestettyä (ja pyyhittyä), limainen pinaatti-mössö tuntui naamassa vähintäänkin kohtalaiselta kasvonaamiolta, pöydällä lojunut visa-lasku oli tahrojen takia nollaa pienempi ja koiramme Niilakin tykkäsi keitosta 🙂

 

 

Mainokset
About tubettini (182 Articles)
Olen 37 vuotta nuori, kokki, yrittäjä, äiti, vaimo ja nyt siis myös blogisti ;) Kaikki nuo yllämainitut ovat muokanneet minusta sen mitä nyt olen. Kyyninen, itsekeskeinen, väsynyt, tarkkanäköinen ja hauska aina väärällä hetkellä. Tämä on blogi missä kerron asiat kuten ne itse näen, liittyen elämän kaikkiin alueisiin, mutta lähinnä kuitenkin ruokaan. Olen suomalainen parhaassa iässä ja aikamoinen pastanjauhaja ;) Tervetuloa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: