Mainokset
Blogeja

Tubettini kokkaa ja kuntoilee :) 7/2017

Sateisenkin kesäaamun pelastus on hyvä aamiainen 🙂  Kaupan muroissa on kilo kaupalla sokeria, joten jos ne valmistaa itse, pystyy sokerin määrää vähentämään reippaasti mausta tinkimättä. Tässä tulee ohje omien murojen valmistukseen. Tämä ohje on helppo, nopea ja ravitseva. Ja koska voit tuunata niistä mieleisesi, makuhan on varmasti paras 🙂

Kesämuro-resepti:

6 dl kaurahiutaleita

1 dl auringonkukansiemeniä

1/2 dl pellavansiemeniä

1 dl cashew pähkinöitä

1 dl rypsiöljyä

1/2 dl juoksevaa hunajaa

2 tl kanelia

3 tl kookoshiutaleita

1 dl rusinoita

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, paitsi rusinat, jotka kannattaa lisätä murojen joukkoon vasta paahtamisen jälkeen. Sekoita öljy ja hunaja keskenään ja yhdistä kuiviin aineisiin. Levitä seos leivinpaperille tasaisesti ja paahda muroja n. 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kääntele muroja välillä, etteivät ne paahdu liikaa.

Erilaisilla pähkinöillä, siemenillä, manteleilla ja kuivatuilla hedelmillä saa tuunattua unelmiensa luxusmurot:)

Varsinkin maustamattoman jogurtin kanssa nämä murot pääsevät oikeuksiinsa. Omalle lautaselleni leikkasin vielä banaania ja omenaa. Lisää makeutta voi lisätä annokseen vaikka vaahterasiirapista, ja kesänmakuja mansikoilla ja mintunlehdillä 🙂

Murot säilyvät hyvin muutamankin viikon ilmatiiviissä rasiassa. Vinkkinä voin sanoa, että kesävieraan tuliaisina nämä murot ovat varmasti  parempi veto kuin vaikka kuiva keksipaketti 😉

GetFileAttachment

Ihania kesäaamuja, ja välipalahetkiä toivottaa Tubettini 🙂

 

Mainokset
About tubettini (182 Articles)
Olen 37 vuotta nuori, kokki, yrittäjä, äiti, vaimo ja nyt siis myös blogisti ;) Kaikki nuo yllämainitut ovat muokanneet minusta sen mitä nyt olen. Kyyninen, itsekeskeinen, väsynyt, tarkkanäköinen ja hauska aina väärällä hetkellä. Tämä on blogi missä kerron asiat kuten ne itse näen, liittyen elämän kaikkiin alueisiin, mutta lähinnä kuitenkin ruokaan. Olen suomalainen parhaassa iässä ja aikamoinen pastanjauhaja ;) Tervetuloa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: