Mainokset
Blogeja

STUPA, Nepalilainen ravintola Nurmijärvellä :)

Keskustie 3, 01900 Nurmijärvi, http://www.stupa.fi

Käytiin lounastamassa keskellä Nurmijärven keskustaa Stupa nimisessä ravintolassa. Rakennus itsessään on huippu. Funkkis rakennus on aikoinaan toiminut Nurmijärven linja-autoasemana, mutta sen toiminnan loputtua tiloissa on ollut niin sähköliikettä kuin kaljakuppilaakin.

GetFileAttachment-1

Sisustus

Täytyy myöntää, että edellisellä kerralla kun kävin paikassa voimakas tupakanhaju pölähti jo tuulikaapissa sieraimiin. Nyt sisälle astuttaessa uuden karhea maalipinta seinissä oli ilmastoinnin ohella puhdistanut ilman hajuista ja ihan hyvät kormat tuoksahtivat nokkaan, kun meidät ohjattiin pöytään istumaan. Sisällä erityistä on arkkitehtuurillisesti mielenkiintoiset isot kattoikkuna-reiät, jotka oli maalattu reunoiltaan hieman sinisiksi.

Muutoin sisustus on melko tyyppi-esimerkki nepalilais-ravintolasta. Värit niin verhoissa, loosseissa kuin serveteissäkin ovat tummat ja raskaat. Ristiriitaisuudet länsimaalaisen baarin ja etnisten paperi-lamppujen välillä ovat silmiinpistävät, mutta hyväksyttävät. Palvelu oli kaikkiaan ystävällistä ja jopa hymyilevää. Musiikki oli ilahduttavasti paikkaan sopivaa ja sai viihtymään.

Ruoka

Tilasimme lammas currya ja kanaa tikka masala. Juomiksi otimme mangolassit. Tyypillisesti ruoka tarjoiltiin lokero-lautaselta, jossa pääraaka-aineiden lisäksi oli riisiä, papumössöä ja raitaa. Ruoka kannettiin pöytään nopeasti ja yllätykseksemme myös naan-leipä kuului annosten hintaan.

Lammascurry oli positiivinen ylläri, sillä usein näillä hinnoilla saattaisi olettaa lihojen olevan sitkeitä-rustopaloja. Kormakastike oli vahva ja hyvä-suolainen, vaikkakin rasva oli hieman erottunut kastikkeessa.

Raita oli aivan liian laihaa ja osittain tuli mieleen oliko sitä hätäpäissä kenties jatkettu maidolla. Jogurttikastikkeeksi sen tunnisti vain koska luin annoksen sisältävän moista aiemmin.

Papumössössä piili samanlainen mössö-osuuden puuttuminen. Pavut oli joo, ja lientä ympärillä, mutta sen saaminen omasta lokerostaan ilman lusikkaa oli haarukalle mahdottomuus.

Tikka Masala oli hieman pettymys. Maut eivät ihan olleet kohdillaan ja kana oli kuivahkoa. Määrällisesti kanaa oli lätkäisty mieheni lautaselle tuplaten verrattuna tilaamaani lammas-annokseen.

Mango lassit olivat hyvät ja se, että ne tarjoiltiin ns. kalja kolpakoista mustien pillien kera oli ihanan rentoa ja osuvaa.

After all

Ravintola on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, hinnat ovat edulliset ja palvelu ystävällistä ja huomioivaa. Sijainnin osalta kuvittelisin paikan saavan huomiota jo mielenkiintoisen historiansa takia. Vanhan mielenkiintoisen rakennuksen uudelleen käyttö on jokatapauksessa ympäristöteko, historian säilyttämistä ja vivahteikkaan maalaiskunnan ravintolakulttuurin elävöittämistä.

Tubettini toivoo Stupalle siis menestystä, ja kastikkeisiin maizenaa!

-heh 😉

Mainokset
About tubettini (182 Articles)
Olen 37 vuotta nuori, kokki, yrittäjä, äiti, vaimo ja nyt siis myös blogisti ;) Kaikki nuo yllämainitut ovat muokanneet minusta sen mitä nyt olen. Kyyninen, itsekeskeinen, väsynyt, tarkkanäköinen ja hauska aina väärällä hetkellä. Tämä on blogi missä kerron asiat kuten ne itse näen, liittyen elämän kaikkiin alueisiin, mutta lähinnä kuitenkin ruokaan. Olen suomalainen parhaassa iässä ja aikamoinen pastanjauhaja ;) Tervetuloa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: