Mainokset
Blogeja

KISS tuli ja Salama lähti

Salama oli meidän pihasiili, joka otti ja kuolla kupsahti samana päivänä kun yhtye Kiss tuli suomeen. Koska selittämättömän kuoleman kokenut Salama järkytti, emme lähteneet isolle kirkolle bongaamaan Kiss-yhtyeen jäseniä, vaan teimme kakun piikikkään kaverin hautajaisiin. Resepti on helppo ja hautajaisissa muisteltiinkin lähinnä ilolla pihasiilin elämäntaivalta.

Kakkupohja: 

1 dl vaniljasokeria

2  isoa kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

2 rkl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota sokerit ja munat. Lisää jauhoiset ainesosat ja kaada esim. hyvin voideltuun ja korppujauhoitettuun piirasvuokaan tai käytä leivinpaperia. Paista uunin keskiosassa 165 c/ n.20 min.

GetFileAttachment-7

Koristelu:

Kakun voi  kostuttaa esimerkiksi spritella tai mehulla, mutta riippuen päällisistä siitä tulee helposti liian makea. Itse kostutan maidolla. Kostutetun pohjan päälle huitaisin pienen piltti purkin verran hedelmäsosetta. 

Tässä vaiheessa sulatin taloussuklaata mikrossa ja levitin sitä muovisen kansion päälle kovettumaan. 

Loput suklaat valutin kakkuun soseen päälle.

Kermavaahdon ”tuunasin” niin, että sekoitin 2/3 kermavaahtoa ja 1/3 ranskankermaa. Lisäsin vaniljasokeria vaahtoon ja levitin kakun päälle.

GetFileAttachment-5

Koristelussa oli mansikoita, mustikoita, suklaakoristeita, dominokeksejä ja muutama syötävä kukka.

Hautajaismusiikkina soitettiin Kiss yhtyeen nostalginen kipale; Parasite 🙂

GetFileAttachment-4

Mainokset
About tubettini (182 Articles)
Olen 37 vuotta nuori, kokki, yrittäjä, äiti, vaimo ja nyt siis myös blogisti ;) Kaikki nuo yllämainitut ovat muokanneet minusta sen mitä nyt olen. Kyyninen, itsekeskeinen, väsynyt, tarkkanäköinen ja hauska aina väärällä hetkellä. Tämä on blogi missä kerron asiat kuten ne itse näen, liittyen elämän kaikkiin alueisiin, mutta lähinnä kuitenkin ruokaan. Olen suomalainen parhaassa iässä ja aikamoinen pastanjauhaja ;) Tervetuloa :)

1 Comment on KISS tuli ja Salama lähti

  1. Voi Salama parka. Kepeät mullat hänelle.

    Minulla oli täällä pari kesää sitten neljä siiliä pöhisemässä. Tulivat toukokuun alussa takakalliolle hortoilemaan, ja olin hädissäni että mitä siellä tekevät syötävää ei löydy. Syötin heille kosteita kissojen herkkuruokia kauppalaskusta tinkimättä. Tyypit lihoivat ja nahistelivat keskenään. Kerran sitten juhannuksen alla löytyikin enää siilin tyhjäksi syöty piikkipanssari, josta näki selvästi läpimenneiden kulmahampaiden jäljet. Kaikki muut siilit katosivat saman tien. Mene ja tiedä että pelästyivätkö, vai söikö se samainen kissanruoalla lihotettujen siilien makuun päässyt kettu nekin. Takapihan julma luonto.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: