Mainokset
Blogeja

Kuha on kalaa ;)

Katselin suomalaista kokkausohjelmaa, jossa tunnettu mesu puhui kuhan puolesta. Pointtina oli, kuinka suomalaisten perheenäitien pitäisi alkaa ostamaan kuhaa arkipäivän ruokailuihin sen jauhelihan tilalle. Helkkarin hyvä kalahan se kuha on, siitä en lähde väittelemään, mutta josko arkilounas perheenkesken hoituisi jollain huokeammalla? Tarkoitan vain, että äitejä syyllistetään joka välissä vääristä valinnoista, kun aletaan puhua kotiruoasta. Miten kuha, joka parhaimmillaan on 25€/kg voisi olla kenenkään valinta kotipöytään kovin kevein perustein? Siinä pitää olla helvetin raskas lompakko.

Ihmisiä pitäisi valistaa tekemään ravintorikkaita kasvis- ja kalaruokia, ohjata tekemään kevyempiä valintoja ja himmaamaan lihan syöntiä. Jos lähtisin puhumaan jonkun fisun puolesta olisi se silakka. Mainio kala perheelle kokatessa, ravintoarvot kohdillaan ja hintakaan ei pyörrytä 🙂

Jauheliha on monikäyttöinen perus-mokko, johon aika moni tukeutuu perhe pöperöissä. Niin mekin eilen teimme. Oman jujuni jauhis-pasta settiin tein kuivattamalla kirsikkatomaatteja uunissa. Kun niiden leikattu pinta hieman pulpahtaa kuumuuttaan upotan ne seokseen jossa on puolet balsamicoa, puolet öljyä, valkosipulia, mustapippuria ja merisuolaa. Suu tuntuma on fantastinen, purskahtava piriste perinteisen jauhelihakastikkeen kanssa tarjoiltuna 🙂

Mainokset
About tubettini (182 Articles)
Olen 37 vuotta nuori, kokki, yrittäjä, äiti, vaimo ja nyt siis myös blogisti ;) Kaikki nuo yllämainitut ovat muokanneet minusta sen mitä nyt olen. Kyyninen, itsekeskeinen, väsynyt, tarkkanäköinen ja hauska aina väärällä hetkellä. Tämä on blogi missä kerron asiat kuten ne itse näen, liittyen elämän kaikkiin alueisiin, mutta lähinnä kuitenkin ruokaan. Olen suomalainen parhaassa iässä ja aikamoinen pastanjauhaja ;) Tervetuloa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: